یکی از سوالاتی والدین گرامی از ما میپرسند این می باشد که اختلال یادگیری در کودکان چیست؟ از همین رو ما در کلینیک تخصصی دکتر پور نامدار بر آن شدیم تا به این پرسش در قالب مقاله ای پاسخ دهیم در ادامه با مما همراه باشید:
چه زمانی اختلال یادگیری در کودک را باید مورد ارزیابی قرار دهیم؟
والدین چگونه میتوانند متوجه اختلال یادگیری کودک خود شوند ؟ اختلال یادگیری زمانی اتفاق میافته که یه کودک تو یادگیری بعضی از موضوعات درسی تو مدرسه مشکل داشته باشه. ممکنه فرزندتون تو خوندن، ریاضی یا نوشتن مشکل داشته باشه. مهارتهاش پایینتر از چیزیه که برای سن، سطح کلاس و هوشش انتظار میره. موارد زیر را با هم مرور می کینم :
- در سن دبستان کودک باید بتواند خودش بخواند و انچه را که می شنود را بنویسد .
- اگر کودک در کسب مهارت خواندن و نوشتن کند پیش میرود یا خواندن کلمات جدید و چند سیلابی برایش سخت است باید احتمال اختلال یادگیری را در نظر گرفت
- اگر در خواندن کلمات نا اشنا دچار مشکل میشود یا قادر نیست در پاسخ به سوالات و تمرینات حرف یا کلمه مناسبی را پیدا کند باید احتمال اختلال یادگیری را مطرح کرد
- کودک در کلاس سوم باید بتواند خلاصه ای از یک پاراگراف خوانده شده را بیان کند یا پیش بینی کند چه موضوعی مطرح خواهد شد . اگر کودک به جای انکه یاد بکیرد حفظ میکند ممکن است اختلال یادگیری داشته باشد .
- وقتی کودک کلمات را نا مرتبط و بی ربط می نویسد. نشان میدهد که قادر به شناسایی انچه شنیده نیست نداشتن حساسیت شنیداری باعث میشود که کودک قادر نباشد انچه می شنود را بنویسد .
- درشت نویسی , بالا و پایین نویسی , مشکل در فاصله گذاری. , وارونه نویسی , اینه نویسی , مشکلات نارسانویسی کودک دچار اختلال یادگیری است
- کودک در درک مفاهیم ریاضی مثل شناسایی اعداد و عدد نویسی , محاسبات , تجزیه و تحلیل مسائل ریاضی , و شناخت و ترمیم اشکال هندسی. مشکل دارد یا به کندی پیشرفت میکند .
- کودک از پرداختن به فعالیتهایی طفره میرود که مستلزم خواندن و نوشتن است .
- به جای اینکه چشمش را هنگام خواندن تکان دهد سرش را تکان میدهد
- خطوط را گم میکند .
- واژه ها را منقطع میخواند .
- بسیار بد خط هستند
کودک در چه سنی باید برای اختلال یادگیری آزمایش شود ؟